COFFEE BEANS (19 artikelen)
Prev[1]2Next
Toon: Lijst Sorteer op:
001377 Il magistrale cycling coffe LTD - Gravel Grinder 500gr Ride Fast is gewoon een van de vertragingen, rondkijken en leven in het moment. 
Deze grindmolen is speciaal gemaakt voor Laurens ten Dam en is een koffie voor diegene die van het avontuur genieten, en geniet ervan de beveiliging van de koffie in de buurt in uw plaatselijke supermarkt te verlaten. De Grind Grinder kan op elk type koffiewapen worden gemaakt, of het nu gaat om een Rocket Espresso-apparaat of een Cafflano pourover koffiezetapparaat. We kochten zorgvuldig drie koffie met een BIO BIO-certificaat en mengden ze in deze geweldige koffie.

Smaakbeschrijving
De Grind Grinder-mix is een volle en goed ruikende espresso met een mooi aroma van noten en pure chocolade. De afdronk heeft een vleugje fruit zoals je kunt verwachten van Ethiopische bonen en het is laag in zuurgraad. Dit is een geweldige koffie om te combineren met volle melk of als een espresso na het eten bijvoorbeeld.
Best Brew Recept
Om de Grind Grinder te laten proeven hoe we het braden wilden, volg je de volgende stappen voor een dubbel shot espresso:
1. Vermaal 18,4 gram koffiebonen
2. Brouw 28 seconden
3. Gewicht 20 gram koffie in uw kopje

Smaak 
Chocolade, hazelnoten en gedroogd fruit

zuurgraad:
Laag en delicaat

Intensiteit:
7 van de 10

Bronlanden:
Peru / Indonesië / Ethiopië

Regio's:
Convención / SumatraDolokSanggul / Sidamo

producenten:
COCLA / Co-op / SCFCU

Gewas:
100% Arabica

Bean Variety:
Typica / Atend / Heirloom Ethiopia Cultivar

Certificaten:
100% biologisch / fairtrade (Peru)

Roastprofiel:
Medium Espresso Roast
 DVFSDDFS
(min. 1)
v
001378 Il magistrale cycling coffe LTD - Gravel Grinder 1000gr Ride Fast is gewoon een van de vertragingen, rondkijken en leven in het moment. 
Deze grindmolen is speciaal gemaakt voor Laurens ten Dam en is een koffie voor diegene die van het avontuur genieten, en geniet ervan de beveiliging van de koffie in de buurt in uw plaatselijke supermarkt te verlaten. De Grind Grinder kan op elk type koffiewapen worden gemaakt, of het nu gaat om een Rocket Espresso-apparaat of een Cafflano pourover koffiezetapparaat. We kochten zorgvuldig drie koffie met een BIO BIO-certificaat en mengden ze in deze geweldige koffie.

Smaakbeschrijving
De Grind Grinder-mix is een volle en goed ruikende espresso met een mooi aroma van noten en pure chocolade. De afdronk heeft een vleugje fruit zoals je kunt verwachten van Ethiopische bonen en het is laag in zuurgraad. Dit is een geweldige koffie om te combineren met volle melk of als een espresso na het eten bijvoorbeeld.
Best Brew Recept
Om de Grind Grinder te laten proeven hoe we het braden wilden, volg je de volgende stappen voor een dubbel shot espresso:
1. Vermaal 18,4 gram koffiebonen
2. Brouw 28 seconden
3. Gewicht 20 gram koffie in uw kopje

Smaak 
Chocolade, hazelnoten en gedroogd fruit

zuurgraad:
Laag en delicaat

Intensiteit:
7 van de 10

Bronlanden:
Peru / Indonesië / Ethiopië

Regio's:
Convención / SumatraDolokSanggul / Sidamo

producenten:
COCLA / Co-op / SCFCU

Gewas:
100% Arabica

Bean Variety:
Typica / Atend / Heirloom Ethiopia Cultivar

Certificaten:
100% biologisch / fairtrade (Peru)

Roastprofiel:
Medium Espresso Roast
 DVFSDDFS
(min. 1)
v
001380 Il magistrale cycling coffe Leeuw van Vlaanderen 500gr De Leeuw van Vlaanderen is ons speciale monumentgebraad volgens de Flandrien-stijl. De blend is een volle en heerlijk ruikende espresso met een verrassende smaak van gekonfijte karamel en een zacht mondgevoel van Belgische chocolademousse. De afdronk heeft een vleugje rijpe bessen en is laag in zijn zuurgraad. Je kunt deze koffie de hele dag door drinken!
Beste brouwselrecept
Om de Leeuw van Vlaanderen te laten proeven hoe we de branding wilden, kun je de volgende stappen volgen voor een dubbele shot espresso:
1. Maal 18,5 gram koffiebonen
2. Brouw 29 seconden
3. Gewicht 20 gram koffie in je kop
Als je deze koffie tijdens je rit graag wilt proeven, stuur dan naar: Peloton Café / Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde (BE)
Leeuw van Vlaanderen
Er zijn niet veel echte leeuwen in Belgisch Vlaanderen, behalve op de vlaggen die uit elk huis komen wanneer de voorjaarsklassiekers beginnen. Er is geen sterker teken van koninklijk doorzettingsvermogen dan de gele vlag met de zwarte leeuw en de rode tong. Johan Museeuw staat bekend om het winnen van de meeste voorjaarsklassiekers en de grootste leeuw van allemaal. Zijn stijl is beroemd en hij diende in zijn beste jaren als een geweldig voorbeeld voor toekomstige kampioenen zoals Tom Boonen. We zijn zeer vereerd dat Johan een van de eerste gelovigen in deze koffie was en een echte ambassadeur.
De bonen van Leeuw van Vlaanderen worden het beste gebrand voor semi-automatische espressomachines, maar passen ook goed in elke volautomatische machine. Niet onze eerste keuze in ons assortiment voor een Franse pers, maar nog steeds uitvoerbaar, geweldige pasvorm voor de Mokapot. Wees je bewust van de legendarische uitkomst na het drinken van deze koffie, want de heuvels van Flanders Fields zijn minder steil, modderig of lang meer.

Informatie

Proefnotities:
Chocolademousse, gekonfijte karamel en rijp fruit
Mondgevoel:
Volledige lichaam
zuurgraad:
Laag en delicaat
Intensiteit:
8 op 10
Bronlanden:
Guatemala / Colombia / Brasil / Ethiopië
Bijsnijden:
100% Arabica

Geroosterd profiel:
Espresso Roast
Brouwmethode:
Espressomachine, op zijn best semi-automatisch
Volautomatisch
Mocapot jjj
(min. 1)
v
001381 Il magistrale cycling coffe Leeuw van Vlaanderen 1000gr De Leeuw van Vlaanderen is ons speciale monumentgebraad volgens de Flandrien-stijl. De blend is een volle en heerlijk ruikende espresso met een verrassende smaak van gekonfijte karamel en een zacht mondgevoel van Belgische chocolademousse. De afdronk heeft een vleugje rijpe bessen en is laag in zijn zuurgraad. Je kunt deze koffie de hele dag door drinken!
Beste brouwselrecept
Om de Leeuw van Vlaanderen te laten proeven hoe we de branding wilden, kun je de volgende stappen volgen voor een dubbele shot espresso:
1. Maal 18,5 gram koffiebonen
2. Brouw 29 seconden
3. Gewicht 20 gram koffie in je kop
Als je deze koffie tijdens je rit graag wilt proeven, stuur dan naar: Peloton Café / Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde (BE)
Leeuw van Vlaanderen
Er zijn niet veel echte leeuwen in Belgisch Vlaanderen, behalve op de vlaggen die uit elk huis komen wanneer de voorjaarsklassiekers beginnen. Er is geen sterker teken van koninklijk doorzettingsvermogen dan de gele vlag met de zwarte leeuw en de rode tong. Johan Museeuw staat bekend om het winnen van de meeste voorjaarsklassiekers en de grootste leeuw van allemaal. Zijn stijl is beroemd en hij diende in zijn beste jaren als een geweldig voorbeeld voor toekomstige kampioenen zoals Tom Boonen. We zijn zeer vereerd dat Johan een van de eerste gelovigen in deze koffie was en een echte ambassadeur.
De bonen van Leeuw van Vlaanderen worden het beste gebrand voor semi-automatische espressomachines, maar passen ook goed in elke volautomatische machine. Niet onze eerste keuze in ons assortiment voor een Franse pers, maar nog steeds uitvoerbaar, geweldige pasvorm voor de Mokapot. Wees je bewust van de legendarische uitkomst na het drinken van deze koffie, want de heuvels van Flanders Fields zijn minder steil, modderig of lang meer.

Informatie

Proefnotities:
Chocolademousse, gekonfijte karamel en rijp fruit
Mondgevoel:
Volledige lichaam
zuurgraad:
Laag en delicaat
Intensiteit:
8 op 10
Bronlanden:
Guatemala / Colombia / Brasil / Ethiopië
Bijsnijden:
100% Arabica

Geroosterd profiel:
Espresso Roast
Brouwmethode:
Espressomachine, op zijn best semi-automatisch
Volautomatisch
Mocapot jjj
(min. 1)
v
001486 Il magistrale cycling coffe Bom van Balen - 500gr De Flandrien van alle koffies
De "Bom van Balen" is de bijnaam voor de geweldige procyclist Tom Boonen. We vonden deze Colombiaanse koffie die zijn palmares eerde. De koffie van "Bom van Balen" heeft karakter, passie en explodeert in je mond. Deze koffie is geroosterd met twee snelheden (dubbele afvoertemperatuur mix) om de perfecte balans tussen smaak en espresso te bieden. Gebruik het voor melkkoffie en u wordt weggeblazen door de perfecte balans tussen de smaak van deze koffie en melk.

Smaak beschrijving:
De Colombiaanse bonen voor "Bom van Balen" vormen de basis voor de lekkerste cappuccino die je ooit hebt gehad. Een perfecte balans tussen een amandel- en citrustoets en een rijk mondgevoel van chocolade. Nootachtige smaken in een volle body met een rijke nasmaak.

land:
Colombia

Regio:
Ciudad Bolivar

Farm / Coop:
El Danubio

Oogst methode:
Nat proces

Bean verscheidenheid:
Colombia Supremo

Hoogte:
1800m

Roastprofiel:
Espresso gebraden

Brouw methode:
Espressomachine, semi- en automatisch

 GBVNBCF
(min. 1)
v
001487 Il magistrale cycling coffe Bom van Balen - 1000gr De Flandrien van alle koffies
De "Bom van Balen" is de bijnaam voor de geweldige procyclist Tom Boonen. We vonden deze Colombiaanse koffie die zijn palmares eerde. De koffie van "Bom van Balen" heeft karakter, passie en explodeert in je mond. Deze koffie is geroosterd met twee snelheden (dubbele afvoertemperatuur mix) om de perfecte balans tussen smaak en espresso te bieden. Gebruik het voor melkkoffie en u wordt weggeblazen door de perfecte balans tussen de smaak van deze koffie en melk.

Smaak beschrijving:
De Colombiaanse bonen voor "Bom van Balen" vormen de basis voor de lekkerste cappuccino die je ooit hebt gehad. Een perfecte balans tussen een amandel- en citrustoets en een rijk mondgevoel van chocolade. Nootachtige smaken in een volle body met een rijke nasmaak.

land:
Colombia

Regio:
Ciudad Bolivar

Farm / Coop:
El Danubio

Oogst methode:
Nat proces

Bean verscheidenheid:
Colombia Supremo

Hoogte:
1800m

Roastprofiel:
Espresso gebraden

Brouw methode:
Espressomachine, semi- en automatisch

 GBVNBCF
(min. 1)
v
001488 Il magistrale cycling coffe Cima Coppi - 500gr De Passo dello Stelvio is al jarenlang de "Cima Coppi" van de Giro d'Italia. De Cima Coppi van Il Magistrale biedt de beste koffiebonen op de markt gemengd met de perfecte espresso. Deze koffie blaast je van je fiets in zoetheid en een perfecte balans tussen chocoladetonen, karamel en rood fruit. Sterk aanbevolen!

Smaak beschrijving:
We hebben twee geweldig smakende koffiebonen gemengd om de beste van deze bijna heilige koffiezones te creëren in onze Cima Coppi-blend. Een unieke blend met romige karamel- en chocolattonen. Verrassend fris en complex fruitig met een intens lichaam.

land:
Brasil / Ethiopië

Regio:
Cerrado / Sidamo

Farm / Coop:
Fazenda Berrador / ECX

Oogst methode:
Natuurlijk / nat proces

Bean verscheidenheid:
Catuai, Bourbon, Mundo novo / Heirloom Ethiopia Cultivar

Roastprofiel:
Espresso gebraden

Brouw methode:
Espressomachine, semi- en automatisch SDVSD
(min. 1)
v
001489 Il magistrale cycling coffe Cima Coppi - 1000gr De passo dello Stelvio is al jarenlang de "Cima Coppi" van de Giro d'Italia. De Cima Coppi van Il Magistrale biedt de beste koffiebonen op de markt gemengd met de perfecte espresso. Deze koffie blaast je van je fiets in zoetheid en een perfecte balans tussen chocoladetonen, karamel en rood fruit. Sterk aanbevolen!

Smaak beschrijving:
We hebben twee geweldig smakende koffiebonen gemengd om de beste van deze bijna heilige koffiezones te creëren in onze Cima Coppi-blend. Een unieke blend met romige karamel- en chocolattonen. Verrassend fris en complex fruitig met een intens lichaam.

land:
Brasil / Ethiopië

Regio:
Cerrado / Sidamo

Farm / Coop:
Fazenda Berrador / ECX

Oogst methode:
Natuurlijk / nat proces

Bean verscheidenheid:
Catuai, Bourbon, Mundo novo / Heirloom Ethiopia Cultivar

Roastprofiel:
Espresso gebraden

Brouw methode:
Espressomachine, semi- en automatisch SDVSD
(min. 1)
v
001491 Il magistrale cycling coffe Der Panzerwagen - 500gr Deze koffie is geroosterd voor iedereen die ooit de hevige pijn heeft geleden tijdens een individuele tijdrit over de weg. Het gaat erom dat je 100% van je capaciteit berijdt terwijl je longen naar lucht happen en je voelt je zo kapot dat je denkt dat je ziek zult zijn. Voordat je aan zo'n vreselijke onderneming begint, moet je voorbereid zijn met alle kennis die er is over het circuit, het weer en de competitie. Dat kunnen we helaas niet voor u doen. Wat we kunnen doen is je zo'n krachtige cafeïneschot geven dat je lichaam en geest automatisch de "kill-modus" binnengaan. Het drinken van "Der Panzerwagen" geeft je het gevoel dat je een wrede tank bent die lucht zal splitsen en alles wat je weg zou kunnen blokkeren. U kunt ons later bedanken voor het bereiken van een nieuwe PR-tijd.
Smaak beschrijving:
Onze Sulawesi arabica koffie heeft een complexe smaak, heeft een lage zuurgraad en heeft een kruidig, aards lichaam. Smaak van rijp exotisch fruit, donkere chocolade en kaneel zijn te vinden. Stoer maar met een zijdezachte afwerking.

Smaakprofiel:
Sterke smaak, intens donker en delicaat

Aroma smaken:
Donkere chocolade, rijp exotisch fruit en rokerige kaneel

land:
Sulawesi (Indonesië)

Regio:
Tana Toraja, Rantepao

Farm / Coop:
Kalossi

Oogst methode:
Nat peelingsproces

Bean verscheidenheid:
TimTim, 100% Arabica

Hoogte:
1,000-1,150

Roastprofiel:
Espresso gebraden

Brouw methode:
Espressomachine (semi- en automatisch), Mokapot DWSDDVQ
(min. 1)
v
001492 Il magistrale cycling coffe Der Panzerwagen - 1000gr Deze koffie is geroosterd voor iedereen die ooit de hevige pijn heeft geleden tijdens een individuele tijdrit over de weg. Het gaat erom dat je 100% van je capaciteit berijdt terwijl je longen naar lucht happen en je voelt je zo kapot dat je denkt dat je ziek zult zijn. Voordat je aan zo'n vreselijke onderneming begint, moet je voorbereid zijn met alle kennis die er is over het circuit, het weer en de competitie. Dat kunnen we helaas niet voor u doen. Wat we kunnen doen is je zo'n krachtige cafeïneschot geven dat je lichaam en geest automatisch de "kill-modus" binnengaan. Het drinken van "Der Panzerwagen" geeft je het gevoel dat je een wrede tank bent die lucht zal splitsen en alles wat je weg zou kunnen blokkeren. U kunt ons later bedanken voor het bereiken van een nieuwe PR-tijd.
Smaak beschrijving:
Onze Sulawesi arabica koffie heeft een complexe smaak, heeft een lage zuurgraad en heeft een kruidig, aards lichaam. Smaak van rijp exotisch fruit, donkere chocolade en kaneel zijn te vinden. Stoer maar met een zijdezachte afwerking.

Smaakprofiel:
Sterke smaak, intens donker en delicaat

Aroma smaken:
Donkere chocolade, rijp exotisch fruit en rokerige kaneel

land:
Sulawesi (Indonesië)

Regio:
Tana Toraja, Rantepao

Farm / Coop:
Kalossi

Oogst methode:
Nat peelingsproces

Bean verscheidenheid:
TimTim, 100% Arabica

Hoogte:
1,000-1,150

Roastprofiel:
Espresso gebraden

Brouw methode:
Espressomachine (semi- en automatisch), Mokapot DWSDDVQ
(min. 1)
v
001493 Il magistrale cycling coffe Dutch Cowboy - 500gr Ons Double Shot-espresso-recept
Om de Dutch Cowboy Coffee te laten proeven hoe we de branding wilden, kun je de volgende stappen volgen voor een dubbele shot espresso:
1. Doseer gram gemalen koffie
2. Extractie tijd van seconden
3. Schotgewicht van 40 gram
Als je deze koffie tijdens je rit graag wilt proeven, stuur dan naar: Dekkers Tweewielers in Wanssum (NL). Je zou Wout daar kunnen zien als hij in Holland is.

#whereiswout

Informatie
Proefnotities:
Pittige Chocolade
Mondgevoel:
Volledige lichaam
zuurgraad:
Laag en delicaat
Intensiteit:
9 van de 10
Bronlanden:
Brasil
Regio's:
Minas Gerais
Producenten / boerderij:
Fazenda Berrador
Bijsnijden:
100% Arabica
Bonenverscheidenheid:
Veloso natuurlijk droog

Certificaten:
UTZ en Rainforest Alliance

Geroosterd profiel:
Donker Espresso Roast
Brouwmethode:
Espressomachine, op zijn best semi-automatisch
Volautomatisch D
(min. 1)
v
001494 Il magistrale cycling coffe Dutch Cowboy - 1000gr Ons Double Shot-espresso-recept
Om de Dutch Cowboy Coffee te laten proeven hoe we de branding wilden, kun je de volgende stappen volgen voor een dubbele shot espresso:
1. Doseer gram gemalen koffie
2. Extractie tijd van seconden
3. Schotgewicht van 40 gram
Als je deze koffie tijdens je rit graag wilt proeven, stuur dan naar: Dekkers Tweewielers in Wanssum (NL). Je zou Wout daar kunnen zien als hij in Holland is.

#whereiswout

Informatie
Proefnotities:
Pittige Chocolade
Mondgevoel:
Volledige lichaam
zuurgraad:
Laag en delicaat
Intensiteit:
9 van de 10
Bronlanden:
Brasil
Regio's:
Minas Gerais
Producenten / boerderij:
Fazenda Berrador
Bijsnijden:
100% Arabica
Bonenverscheidenheid:
Veloso natuurlijk droog

Certificaten:
UTZ en Rainforest Alliance

Geroosterd profiel:
Donker Espresso Roast
Brouwmethode:
Espressomachine, op zijn best semi-automatisch
Volautomatisch D
(min. 1)
v
Prev[1]2Next